Heb je hulp nodig?

Bel ons op 085-0600996

Verzending en retourneren voor maar €13,-

Bij ons betaal je geen borg!

Gemiddeld krijgen wij een 9,5!

Verzending en retourneren voor maar €13,-

Bij ons betaal je geen borg!

Gemiddeld krijgen wij een 9,5!

Spelvormen lasergamen

Behalve elkaar gewoon afschieten, ook wel free-for-all geheten, zijn er meer spelvormen mogelijk met een gehuurde lasergame. Zeker met een groep van meer dan 8 mensen is het al snel leuker om in verschillende teams lasergame te spelen. Vooral als je graag de mensen wat meer wilt verbinden, dan zijn de volgende teamspellen een leuke optie.

 

Shoot 'm All (standaard spel)

 • Duur: ± 15 minuten
 • Aantal teams: 2 tot 4 teams
 • Moeilijkheid: **

Bij deze spelvorm draait het om zoveel mogelijk tegenstanders te raken, zonder zelf geraakt te worden. Het team dat uiteindelijk het minste aantal levens verloren is, wint. Het is dus zaak om óf te zorgen dat je iedereen levens afhandig maakt óf dat je zorgt dat je simpelweg geen levens verliest. Maar zoals in voetbal altijd al wordt gezegd: aanval is de beste verdediging. De score is relatief eenvoudig bij te houden door de spelleider. Die houdt bij hoe vaak de levens zijn bijgevuld en op het einde van het spel wordt er gekeken naar hoeveel levens iedereen nog in het geweer heeft zitten.

 

Teamspel last man standing

 • Duur: Tot er nog één speler in leven is of tot een afgesproken eindtijd.
 • Aantal teams: 2 tot 4 teams
 • Moeilijkheid: ***

Normaal gesproken kan de spelleider de levens van een speler weer opladen (dit kan een speler zelf niet bij onze set, wel zo eerlijk). Maar bij last man standing is het nadat je door je levens heen bent echt gedaan. Schiet zoveel mogelijk tegenstanders af en probeer jezelf en jouw team bij deze variant op het standaard spel in leven te houden. Het team dat na een afgesproken tijd nog de meeste spelers in het spel heeft, wint.

 

Spelvorm Infected

 • Duur: 15 minuten
 • Aantal teams: 2
 • Moeilijkheid: ***

Bij dit spel verander je van team als je geraakt wordt. Een aantal spelers begint geïnfecteerd met een bepaald virus en steken andere spelers aan door ze te raken. Als je geraakt wordt, ga je terug naar de spelleider. Die past jouw teamkleur aan naar geïnfecteerd. Zo is tijdens het spel duidelijk bij welk team iemand hoort. Meestal duurt een spel zo’n 15 minuten. Als voor die tijd iedereen geïnfecteerd is dan wint het team met het virus. Zo niet, dan winnen de niet-geïnfecteerden.

 

Spelvorm Capture the target

 • Duur: Aan te raden is om tussen de 15 en 30 minuten aan te houden.
 • Aantal teams: 2 tot 4, afhankelijk van het aantal beschikbare targets.
 • Let op: alleen te spelen met onze targets
 • Moeilijkheid: ****

team spel lasergameAls je targets erbij huurt, is deze spelvorm een absolute aanrader. Het doel is om de targets van jouw tegenstander te raken, terwijl je jouw eigen targets beschermt. Voordat het spel begint schakel je het target in door er één keer op te schieten. Nu heeft het target de kleur van jouw team en kan het alleen nog maar door andere kleuren geraakt worden. Leg het vest ergens in het veld neer of hang het op en ga op zoek naar de targets van de tegenstanders. De levensbalken van de targets werken net zo als de levensbalken van jouw lasergun. Als de levensbalken van een target blijven knipperen is het target veroverd. Als alle targets veroverd zijn is het spel voorbij. Het team met de meest veroverde targets wint.

 

Variant VIP-game:

Je kunt ook een speler van jouw team het target omhangen. Dit is nu de persoon die jouw team moet beveiligen terwijl jullie de "VIP" van de tegenstander proberen af te schieten. Een team is af als de VIP af is.