Heb je hulp nodig?

Bel ons op 085-0600996

Verzending en retourneren voor maar €13,-

Bij ons betaal je geen borg!

Gemiddeld krijgen wij een 9,5!

Verzending en retourneren voor maar €13,-

Bij ons betaal je geen borg!

Gemiddeld krijgen wij een 9,5!

Uitleg van onze laserguns

Een unieke beleving ervaar je met onze anti-cheat laserguns, met toffe sound- en gave lichteffecten. Deze geluiden en lampjes geven niet alleen een fantastisch effect, maar helpen de spelers ook. Wij bieden blauwe en rode laserguns met 4 teamkleuren waaruit je kunt kiezen: rood, blauw, wit en groen. Hieronder gaan we verder op de functies in.

 

Welke lasergame set huren?

Lasergame geweer versus laserpistool

Bij ons kun je kiezen tussen lasergame geweren en pistolen. Ze bieden allebei voordelen, maar in andere opzichten. Afhankelijk van jouw wensen en doelgroep waarmee gespeeld wordt, kun je tot een juiste keuze komen. De geweren en pistolen lijken veel op elkaar en hebben veel overeenkomsten, maar er zijn ook een aantal verschillen. Dit zijn:

 • Het lasergame geweer is groter en voorzien van 4 levensbalken met elk 3 levens (12 levens totaal);
 • Het laserpistool is lichter in gewicht, kleiner en daardoor makkelijker in de hand. Deze is voorzien van 3 levensbalken met elk 3 levens (9 levens totaal).

 

Minder levens kan als voordeel hebben dat je een korte speeltijd per ronde zal hebben en het lasergamen spannender en uitdagender maakt. Aan de andere kant kun je ook zelf een tijd instellen per ronde. De laserguns zijn verder allemaal voor kinderen vanaf 6 jaar en voorzien van dezelfde munitiesoorten en andere functies. Het enige is dat de laserpistolen ook voor de allerkleinsten geschikt zijn, ze liggen perfect in hun hand.

 

Voorbereiding

Het activeren van de laserguns

Lasergun uitleg van knoppenVoordat je gaat beginnen met lasergamen is dit wel handig om te weten, zeker als spelleider. Gelukkig staat er ook altijd een uitleg in de handleiding. Het activeren van de laserguns gaat als volgt (zie afbeelding):

 • Zet het geweer aan (1);
 • Kies jouw teamkleur (2), 
 • Selecteer je gewenste munitiesoort (3);
 • Nu kun je eindelijk gaan spelen, richt bij de tegenstanders op hun gun (5);
 • Als de munitie op is, kun je deze herladen (4). Bij de laserpistolen zit deze knop aan de achterkant van de gun;
 • Gaan de levensbalken knipperen, dan zul je de levens terug moeten laten zetten door de spelleider.

 

Laserpistool uitleg knoppenDe laserguns kunnen niet tegen water, omdat ze op batterijen werken. Dus let daar dan ook altijd op. Daarom profiteer je altijd bij ons van slecht-weer-garantie. Hiernaast zie je het laserpistool, zodat je ook weet waar de knoppen op deze gun zitten. Zo zit de herlaadknop, ontvanger (waar je geraakt wordt), munitie selectie, teamkleur en aan/uit knop op een andere plek. En als je dat niet weet, kan dat tot verwarring en onduidelijkheden leiden. Dat willen we voorkomen.

 

Teamkleur selecteren

Als de teams ingedeeld zijn, kun je de teamkleur instellen op je gun. Er kunnen tot vier verschillende teams gemaakt worden. Het instellen van jouw teamkleur doe je via de activeringsknop (zie nummer 2 in afbeelding). Aan de kleur van de lampjes (zie nummer 6) kun je zien in welk team je zit. Daarnaast vertelt de lasergun dit ook aan jou.

 

Doordat de laserguns van een anti-cheat functie zijn voorzien, kun je niet meer van team wisselen als je geraakt bent. Dit kan alleen als je je levens hebt teruggezet. Daarnaast kun je de levens ook niet bijvullen van elkaar, dit kan alleen de spelleider.

 

Uitleg van de vesten

Lasergame vest met uitlegJe kunt ook vesten bij een lasergame set huren, waardoor je elkaar als spelers op de buik of rug moet raken. Dit werkt als volgt:

 • Zet de lasergun aan. De levensbalken moeten continu aanstaan, dus niet knipperen;
 • Selecteer jouw teamkleur;
 • Zet het vest aan, alle teamkleuren zullen knipperen;
 • Schiet één keer met je eigen gun op het vest. De teamkleur zal nu hetzelfde zijn;
 • De gun is met het vest verbonden. Je kunt nu alleen nog geraakt worden op het vest.

 

Wil je de levens herladen? Dan zul je eerst het vest uit moeten zetten. Het terugzetten van levens kan namelijk alleen via de lasergun.

 

Uitleg van de targets

Lasergame target met uitleg

De targets werken bijna hetzelfde als de vesten en kunnen ook gebruikt worden als vest. Ze werken op de volgende manier:

 • Selecteer een bepaalde teamkleur op je gun;
 • Je kunt de targets verbinden met de gekozen teamkleur door met jouw gun er één keer op te schieten;
 • Het target gaat branden in de teamkleur. Zo kun je hem ook goed in het donker zien;
 • Schiet je op het target met dezelfde teamkleur als je gun, dan gaan er geen levens verloren;
 • Schiet iemand erop met een gun van een andere teamkleur, dan gaan er één of meerdere levens verloren. Afhankelijk van de gekozen munitie;
 • Het target zal een aantal keer trillen en de verlichting zal knipperen als hij geraakt wordt. Hij kan dan enkele seconden niet meer geraakt worden.

 

Het target kan ook altijd terugveroverd worden door het eigen team waarvan deze is. Als de tegenstander uitgeschakeld wordt, terwijl hij/zij met het target loopt, moet hij deze neerleggen op die plek. Een ander teamlid kan het dan overnemen, maar het eigen team kan deze dan dus ook terugbrengen naar hun startpunt en resetten. 

 

De targets communiceren niet met de gun. Zodra ze geraakt worden, gaat er niet op de gun een leven verloren. Een target beschikt over 12 levens. Als alle levens op zijn, kun je het target resetten door hem uit en weer aan te schakelen. 

 

Tijdens het lasergamen

De levensbalken

Elke speler heeft een lasergun met 12 levens in totaal, of 9 levens in het geval van een laserpistool. Elke levensbalk staat voor 3 levens. Zodra je geraakt wordt, neemt een bepaald aantal levens af, afhankelijk van de munitiesoort van de tegenstander. De lasergun zal zeggen hoeveel levens je nog hebt, maar geeft dit ook met lampjes aan.

 • Bij 3 levens brandt de levensbalk continu;
 • Bij 2 levens zal hij langzaam knipperen;
 • Bij één leven zal de levensbalk snel knipperen;
 • En als je levens op zijn, blijven de lampjes uit. Tijd om te herladen bij de spelleider.

 

Zodra je geraakt wordt, zal de lasergun ook kort trillen. Op dat moment kun je even niet meer geraakt worden en dekking zoeken. 

 

Herladen met gun en afstandsbediening

Er zijn twee manieren om de levens van de laserguns bij te vullen. De eerste is met een lasergun van een ander team (ook een ander team dan je tegenstanders). Alleen de spelleider kan dit doen (zie ook de video). 

 • Schakel een lasergun in op een teamkleur, anders dan die van de spelers;
 • Richt de lasergun op het geweer van de speler, waarvan je de levens terug wilt zetten;
 • Je houdt de activeringsknop (2) waarmee je de teamkleur instelt, ingedrukt;
 • Na enkele seconden zie je dat de levens teruggezet zijn.

 

Afstandsbediening levens resettenWij bieden ook een afstandsbediening, wat nog eenvoudiger werkt.

 • Pak de lasergun, waarvan je de levens wilt herstellen;
 • Als er met vest gespeeld wordt, zul je deze eerst uit moeten zetten;
 • Richt de afstandsbediening op de ontvanger (zie nummer 5 afbeelding lasergun) en houdt de groene knop met + teken ingedrukt;
 • Alle levensbalken zullen nu weer branden, de levens zijn gereset!

 

De rode knop met - teken is bedoeld om levens van de lasergun af te halen. Als er dus op één of andere manier iets misgaat met herladen, kun je altijd een leven van de gun afhalen.

 

Munitiesoorten wisselen en herladen

Lasergame munitiesoortenOnze laserguns beschikken over meerdere munitiesoorten, zie de tabel hiernaast. Je kunt als speler zelf met de knop munitieselectie (3). Als je afspreekt om met één munitiesoort te spelen, dan raden wij 'Single shot’ aan. 

 

Uiteraard heeft de keuze invloed op hoeveel levens je van de tegenstander afschiet per schot en hoe vaak je moet bijladen. Dit is ook in de tabel aangegeven. Afhankelijk van de spelvorm kun je een juiste keuze maken, zo kun je bijvoorbeeld ook de VIP alleen met ‘Machine gun’ laten spelen en de andere spelers met ‘Single shot’.

 

Het soort munitie dat je gekozen hebt wordt ook verteld door de lasergun, daarnaast hoor je aan het geluid tijdens het schieten welke je hebt. Als je de munitie herlaadt, zal de gun ook een geluid maken. Zo lijkt het net echt. Als je slechts één schot nog hebt, dan gaat het groene lampje boven de aan/uit knop knipperen. Zodra het magazijn ook echt leeg is, hoor je bij het schieten een klik. Dan is het tijd om bij te laden, wat je doet met de herlaadknop (4). Met één druk is het magazijn weer vol. Je kunt onbeperkt bijladen, zoveel als je maar wilt.

 

Gegarandeerd een hoge veiligheid

Wij garanderen een hoge veiligheid bij onze laserguns. Zo zijn de stralen die uit de pistolen komen ongevaarlijk en onschadelijk, dankzij het infrarode licht. Deze stralen zijn hetzelfde als de stralen uit een afstandsbediening van bijvoorbeeld de tv. Wel kan het zijn dat het licht weerkaatst op spiegels, glas of lichte muren. Hier zul je dus rekening mee moeten houden bij het kiezen van een lasergame feestlocatie.

 

Daarnaast heeft de zon invloed op de laserstralen. In het donker komt de straal verder dan in de zon, normaal gesproken komt deze tot 50 meter. Ook daar zul je dus rekening mee moeten houden. Verder wordt in elke lasergame set een reservegun en extra batterijen geleverd, zodat er altijd doorgespeeld kan worden. De gun zal ook aangeven wanneer de batterijen leeg zijn: de levensbalken knipperen dan één keer achter elkaar. Als ze twee keer achter elkaar knipperen, dan zijn je levens op. Altijd handig om te weten.